? ?general?42 Ratings)??1 Grab Today. 5694 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ?????Scotland? ????? ?????
? ???Rating: 3.1 (22 Ratings)??1 Grab Today. 1905 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger accou BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, January 13, 2009

Car Goum

~ Gambar hiasan~




Car Goum..
Mungkin ada yg tertanya2, knapa ana post artikel ni. "Ape barang post tajuk ni??" Macam tak mengikuti perkembangan semasa pula.. Sepatutnya tym mcm ni lah blog2 meriah dgn maklumat2 terkini PRK (kampus).. atau isu Palestina.. kalau tidak pun, isu peralihan kuasa Bush-Obama ka.. "Ni tidak!! Post bende simple lagi basic. Bende yg orang dah tau."



Huhu..

Tgok2.. Dh mula "kagum diri".. :) Dah kene. Huhu..



Shbt2, percaya atau tidak, sebenarnya kita ini tak lah sombong sangat. Cuma "sedikit kagum" je dgn apa yg kita ader.

Padahal kita yakin bahawa segala nikmat yg kita dapat di dunia ni hanya dipinjam kan. Dan sudah pasti satu hari nanti akan dipulangkan kembali kepada Rabbul Jaliil.. Betul x?



Shbt2..

Kat sini ana ada senaraikan sebab berlakunya salah satu sifat yg dikategorikan dgn sifat mazmumah ni:



1. Hanya menerima nikmat tanpa mengingati Pemberi Nikmat.

2. Berada di "barisan hadapan" sebelum matang dan sebelum mengikut "flow latihan" yang cukup.

3.Tidak memahami hakikat jiwa manusia.

4.Mendapat penghormatan yang berlebihan.

5.Selalu dipuji.





Akibat dari penyakit ini:



1.Terjebak dengan rasa takabbur dan sombong.

2.Tenggelam dengan sifat riyak dan ujub.

3.Tidak mendapat taufiq dari Illahi.

4.Tewas di dalam mengahadapi ujian dan cabaran.

5.Tidak disenangi oleh orang lain.

6.Tidak menghargai kebaikan orang lain dalam "kumpulan".

7.Gilakan pengaruh, pangkat dan kedudukan dalam perjuangan.



Semuga yg sedikit ni memberikan munafa'at kepada kita semua insyaAllah~

di "edit" drpd blog abi.



HIDUP HIDUP!!

HIDUP ISLAM!! :)

2 comments:

sunah said...

salam..klau sertakan skali dgn cara2 mngatasi 'car goum' ni insya'ALLAH btmbh manfaatnye..

admin said...

insyaAllah.. Syukran ya..